Tahko monipuolinen matkailukeskus Suomessa, Kuopiossa

Kauniiden järvimaisemien Tahko eli Tahkovuori sijaitsee Itä-Suomessa n. 60 kilometrin päässä Kuopiosta koilliseen. Monipuolisesta matkailukeskuksesta löytyy majoitusta yli 8500 yöpyjälle, mikä mahdollistaa suurempienkin tapahtumien järjestämisen alueella. Talvisin Tahkolla lasketellaan 23 laskettelurinteessä. Tahko onkin itäisen ja keskisen Suomen suurin hiihtokeskus. Monipuolisten talviaktiviteettien kuten laskettelun, lumilautailun, kylpylän, moottorikelkkasafarien, poroajelujen, maastohiihdon ja luistelun lisäksi Tahkolla tapahtuu myös kesäisin. Tahkolla voi golfata kahdella korkeatasoisella golfkentällä, nauttia Syvärijärven upeista maisemista, tutustua kauniiseen luontoon, ratsastaa, meloa, pelata tennistä, maastopyöräillä, keilata, uida ja tutustua monipuoliseen ravintolatarjontaan. Tahkovuori onkin kasvanut ympärivuotiseksi turistikohteeksi yli 40 toimintavuoden aikana.

Talviaktiviteetit

Tahkovuoren jylhillä rinteillä voivat lasketella kaikentasoiset laskettelijat. 23 rinteen joukossa on lastenrinne, loivempia ja lyhempiä rinteitä, pitkiä ja vaativia kisarinteitä, hyppyreitä ja lumikouru. Laskettelun ja lumilautailun lisäksi voi harrastaa murtomaahiihtoa 80 kilometriä pitkän latuverkoston reiteillä vaihtelevissa maastoissa. Voit myös moottorikelkkailla, luistella, pilkkiä, käydä poro- ja koiravaljakkoajelulla ja ajaa jääradalla.

Kesäaktiviteetit

Kesäinen Tahko on tunnettu kahdesta kauniista golf-kentästään ja urheilutapahtumista. Rinteet ja Syväri-järvi tarjoavat loistavat puitteet esimerkiksi maastopyöräilylle, mönkijäsafareille, uimiselle, veneilylle, melonnalle ja kalastukselle. Lisäksi perheen pienimmille sopii Tiirin Golfin yhdeksän väyläinen golfkenttä, jossa voi pelata myös ilman greencardia lasten kanssa.

Tapahtumat

Tahkolla tapahtuu paljon urheilun ja viihteen saralla. Suomen ykkösartistit käyvät Tahkolla esiintymässä ympärivuotisesti. Kulttuuriin ja historiaan pääsee tutustumaan Nilsiän museossa ja Aholansaaressa. Kuopion runsas kulttuurielämä on vain tunnin ajomatkan päässä. Kuopiossa on teattereita, konsertteja, keikkoja, taidenäyttelyitä ja museoita kaikenikäisille sekä jatkuvasti erisuuruisia tapahtumia. Lastentapahtumista saat tietoa FamilyTahkon tapahtumakalenterista.

Etäisyydet Tahkolle

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahkolle (Tahko, 73810 Nilsiä) on helppo tulla mistä päin Suomea tahansa.
• Nilsiän taajama -Tahko 10 km, 8 min
• Kuopio -Tahko 60 km, 50 min
• Mikkeli-Tahko 220km, 2h 45min
• Iisalmi-Tahko, 72km, 1h 6 min
• Joensuu-Tahko, 141 km, 2h 14 min
• Jyväskylä-Tahko 200 km, 2 h 30 min
• Oulu-Tahko 280 km, 3 h 27 min
• Tampere-Tahko 357 km, 4 h 24 min
• Vaasa-Tahko 390 km, 4 h 54 min
• Helsinki-Tahko 435 km, 5 h 31 min
• Turku-Tahko 507 km, 6 h 21 min

Miten matkustaa Tahkolle

Tahkolle pääsee lentäen Kuopion Rissalaan. Rissalasta Tahkolle liikennöivät yksityiset taksiyrittäjät esim. www.tahkontaksipalvelut.fi . Siilinjärven juna-asemalta Tahkolle voi matkustaa linja-autolla tai taksilla. Linja-autot kulkevat Matkahuollon kautta Nilsiään 10 kilometrin päähän Tahkosta.

Nilsiän taajaman tarjonta matkailijalle

Nilsiän taajama (noin 5000 asukasta) on rakentunut vahvasti Tahkovuoren yhteyteen. Nilsiässä voit tehdä ostoksia, syödä ravintoloissa, vierailla museossa ja illuusioteatterissa ja tutustua nähtävyyksiin mm. Nilsiän kirkko, Pisan Luontopolku (Lastukoski). Nilsiän terveyskeskus palvelee myös matkailijoita. Pienessä ja idyllissä kaupunginossa on monipuolisesti palveluita matkailijan tarpeisiin.