Lapsen kanssa lomalla – mahdollisuus parantaa perhesuhteita

teddyluistin2

Uskallanko lähteä lapsen kanssa lomalle? Mitä tehdä lomalla? Mitä täytyy pakata mukaan? Näitä peruskysymyksiä lasten vanhemmat tai isovanhemmat miettivät usein ennen lomalle lähtöä. Teddy-nalle rohkaisee sinua lähtemään seikkailuun, sillä matkailu lasten kanssa on oikein palkitsevaa. Yhteinen tekeminen ja toisten huomioonottaminen parantavat ja lujittavat perhesuhteita. Kiireiseen arkeen loma tulee usein tarpeeseen ja tuo piristävää vaihtelua rutiineihin.

Lapset rakastavat lomailua niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kun olet lapsen kanssa lomalla, nyrkkisääntönä on muistaa, että lomalla ollaan lasten ehdoilla. Lapset ovat lapsia lomallakin, joten aikatauluista ja päivän ruokarytmistä on hyvä pitää kiinni. Lomalla on tärkeää tehdä yhdessä asioita. Suosittelemme antamaan lapsille aikaa. Halutessa jokainen perheenjäsen voi esimerkiksi päättää yhden aktiviteetin, johon kaikki perheenjäsenet osallistuvat. Näin jokainen saa lomalla mielekästä tekemistä.

Mitä tehdä lasten kanssa lomalla?

Lapset pitävät erilaisista asioista, mutta tärkeimpiä ovat elämykset. Esimerkiksi maskotin halaaminen voi olla loman kohokohta. Toiminnalliset leikkipaikat saavat hyvin nopeasti lasten suosion. Myös aarteenetsintä, kotieläinpihan eläinten rapsuttelu, erilaisissa luontokohteissa vierailu tai vaikkapa taikashowssa käyminen ovat lapsille mieluista puuhaa.

Lomakohteen lapsivarutus

Vanhemmat arvostavat sitä, että lomakohteessa perheen pienimmille tuikitärkeä lapsivarustus on kunnossa. Esimerkiksi autolla matkustaessa on usein tilan puutetta. Matkasängyn ja syöttötuolin ym. lapsivarustuksen kuljettaminen on varsin työlästä puuhaa. Kunnon lapsivarustuksen täytyykin kuulua majoituksen hintaan. Kaikkiin FamilyTahkon majoituskohteisiin sisältyy lapsivarustus (matkasänky, syöttötuoli, potta, korokejakkara ja wc-renkaan supistaja) veloituksetta. Kun olet lapsen kanssa lomalla on hyvä tarkistaa matkakohteen varustustaso. Näin varmistutaan, että loma myös perheen pienimpien lasten kanssa sujuu mukavasti ja lomanvietto voi alkaa vaivattomasti.