Kesäaktiviteetit Tahkolla

Kesäinen Tahko on tunnettu kahdesta kauniista golf-kentästään ja erilaisista urheilutapahtumistaan. Monipuolinen matkailukeskus tarjoaa loistavat puitteet esimerkiksi maastopyöräilylle, mönkijäsafareille, keilaukselle, uimiselle, ratsastukselle Tahko Areenassa, veneilylle, melonnalle ja kalastukselle. Tahkolla sijaitsee kaksi yleistä uimarantaa ja  uimisen lämpimässä vedessä takaa halutessasi pulahdus kylpylässä. Kesällä 2014 Tahkolle avataan toiminnallinen kotieläintila Tahko Farmi, jossa perheen pienimmät voivat osallistua mm. eläintenhoitoon. Tahkolta löytyy myös kaikille avoimia leikkipuistoja.
Nilsiän taajamassa voit tehdä ostoksia mm. paikallisesta hunajamyymälästä Korpiahosta ja leipomo Liepuskasta, josta löydät maukkaita eväitä lomaan. Mielenkiintoisia kohteita ovat myös Nilsiän museo, josta löydät aidon mammutin hampaan sekä Illuusioteatteri Taikavuori. Illuusioteatteri Taikavuoressa pääset kokemaan unohtumattoman ja mieleenjäävän taikashown. Kierrättämisestä kiinnostuneille Nilsiässä on myös useita kirpputoreja mm. Wanha Kalustaja, josta voit tehdä upeita löytöjä lomalle. Mukaan voi tarttua vaikkapa Aku Ankan taskukirjoja ja hauskoja pelejä. Lisäksi perheen pienimmille sopii Tiirin Golfin yhdeksän väyläinen golfkenttä, jossa voi pelata myös ilman greencardia lasten kanssa.

Luontokohteet Tahkon lähiympäristössä ovat hyviä käyntikohteita, kun majoitut mukavasti Tahkolle. Suosittelemme tutustumaan luonnonsuojelualue Pisan rauhoittavaan luontoon ja Korkeakosken vesiputoukseen Maaningalla. Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtaava koski, ja siksi ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Myös Tahkon oma Huutavanholma on hyvä käyntikohde kesäisin.

Voit tehdä ostoksia myös Kuopiossa, joka sijaitsee vain 60 kilometrin päässä Tahkolta. Lasten leluja myyvä monipuolinen Lelukauppa Partanen ja taidokas käsityömyymälä Matelin Lahja-aitta sijaitsevat aivan Kuopion ydinkeskustassa torin tuntumassa ja ovat hyviä käyntikohteita. Kuopion monipuolinen kulttuuritarjonta ei jätä ketään kylmäksi myöskään kesäisin. Tutustu kulttuuritarjontaan ja menovinkkeihin lasten tapahtumakalenteristamme. Tapahtumakalenterista löydät tietoa esimerkiksi meneillään olevista lastenteatteriesityksistä, perheen pienimmille suunnatuista teemapäivistä, alueella vierailevista huvipuistoista ja muista mukavista koko perheen aktiviteeteista.  Tahkon oma Teddy-nalle on myös mukana monenlaisissa tapahtumissa. Tule moikkaamaan Teddya ja nappaa muistoksi vaikkapa valokuva nallen kanssa. Teddyn seikkailuja voit seurata kalenterista. Tervetuloa viettämään kesälomaa monipuolisten kesäaktiviteettien merkeissä Tahkon alueelle!

kesäaktiviteetit Tahkolla Teddy uimassa