Teddy vappuretkellä Nilsiän torilla 1.5.2014

Etusivu » blogi » Teddy vappuretkellä Nilsiän torilla 1.5.2014

Se on vappu nyt, ajattelin, ja hotkaisin nopeasti viimeiset hunajanrippeet purnukasta suuhuni. Sitten ampaisin pikavauhtia kohti eteisen pöytää, jonka päällä kiilteli upouusi vappuhattuni. Innostuneesti heitin hatun tassuillani ilmaan ja ihastelin sen loistavia värejä: punaista, sinistä, keltaista ja vihreää. Voi kuinka minä pidinkään väreistä! Hattu leijaili ilmassa kepeästi kieppuen, pyörähteli sitten iloisesti ympäriinsä ja laskeutui hilpeästi heiluen päähäni. Painoin vappuhatun hitaasti korvilleni ja myhäilin samalla tyytyväisesti maiskutellen. Kyllä nyt nallen passaisi tallustellaTahkovuorelta kohti Nilsiän vapputoria ja sukeltaa hauskan juhlaväen sekaan nauttimaan mukavasta tunnelmasta. Hattu rykäisi ääneen ja sanoi olevansa kanssani samaa mieltä.

Yhdessä tuumin päätimme lähteä matkaan. Kiireesti kietaisin ylleni vihreän nuttuni ja sujautin kaulaani mustavalkoisen rusettini. Karvanrapsuttajalla suin oranssit nallenkarvani suoriksi ja puhalsin vielä ilmaan rullallisen vappuserpentiiniä juhlan kunniaksi. Sitten sukelsin lennokkaasti serpentiinimeren sisään. Nauha kietoutui mukavasti turkkini ympärille ja tunsin oloni varsin koreaksi. Kyllä vappu oli sitten mukava juhla nallelle! Koristeet viuhuen ja hattu ojossa säntäsin Nallelan ulko-ovelle. Juuri kun olin astumassa ulos, kuulin Äitinallen lempeän äänen sanovan:
– Teddy, eväskorisi. Olen laittanut koriin koko joukon hunajamunkkeja ja pullollisen simaa retkeäsi varten.
– Kiitos, vastasin mielissäni. Oli nimittäin niin, että hunajamunkit ja sima olivat suurta herkkuani. Myös vatsani oli samaa mieltä asiasta ja murahti kovaan ääneen sen merkiksi.

Vilkutin Äiti- ja Isänallelle iloiset hyvästit, ja lähdin yhdessä veikeän vappuhatun kanssa matkaan. Tahkovuorelta valitsin tutun polun, joka johdattaisi meidät kymmenen nallekilometrin päässä sijaitsevalle Nilsiän torille. Tallustelin eteenpäin reippain askelin välillä hypähdellen ilmassa ja välillä nurmella kirmaillen. Vappuhattu keikkui päässäni ja rallatteli iloisia vappulauluja korvaani. Matka sujui ripeästi ja jo pian olimme perillä Nilsiässä.

Kun saavuimme torille, oli tunnelma mitä parhain. Joka puolelta kuului iloista puheensorinaa ja näin ympärilläni paljon hymyilevää väkeä. Tietenkin hymyilin heille leveästi takaisin, ja menin innostuneesti esittelemään itseni. Nalleista on näet erityisen mukavaa saada paljon uusia ystäviä ja tavata vanhoja! Torin laidalla kuuntelin hyviä puheita tärkeistä asioista ja taputin sitten tassuillani innokkaasti läiskyttäen.
Jo kohta kuononpäähäni leijaili ihania tuoksuja, joita lähdin tarmokkaasti seuraamaan. Selvitin niiden alkuperän nopeasti ilmaa nuuskien. Tuoksut tulivat selvästi toria ympäröivistä kojuista. Niissä paistettiin herkullista makkaraa ja myytiin tuoreita munkkeja, tippaleipiä sekä muita vappuherkkuja. Muistin Äitinallen eväskoriin laittamat eväät ja nappasin suuhuni pyöreän, muhkean hunajamunkin. Hörppäsin munkin päälle simaa ja hieraisin mahaani. Kyllä olikin hyvää! Herkut olivat tärkeä osa nallen vapputunnelmaa. Kun olin syönyt evääni, päätin tanssahdella hieman. Korviini kantautui iloista musiikkia, ja laitoin tassulla koreaksi. Liihottelin musiikin tahdissa välillä valssaten, välillä tassuillani hurjasti jammaten. Tanssin loputtua tuumailin itsekseni, että tämä, jos mikä oli nallen elämää parhaimmillaan. Mielessäni toivotin iloista vappua koko toriväelle ja jäin nauttimaan tunnelmasta yhdessä vappuhattuni kanssa.

Comments are closed.