Teddy Kuopion luisteluseuran järjestämässä ”Seikkaillen saduissa”- jääshowssa 13.4.2014

Etusivu » blogi » Teddy Kuopion luisteluseuran järjestämässä ”Seikkaillen saduissa”- jääshowssa 13.4.2014

Tänään tulin alas Tahkovuoren rinnettä höyhenenkeveästi leijaillen.Kepeä ilmavirta hulmutteli nallen turkkiani ja tuuli kutkutteli mukavasti punaista kuononpäätäni. Edessäni avautui satumainen maisema, joka kutsui minua suureen seikkailuun. Panin merkille, että tänään puut juttelivat keskenään tavallista innokkaammin, ja että linnut lörpöttelivät toisilleen salaperäisesti sirkuttaen. Jotakin oli selvästi tekeillä Tahkovuoren metsässä, sen aisti valtavasta puheensorinasta, joka täytti koko metsän. Sammalikosta aina kuusenlatvoihin asti kuului kuisketta ja kuhinaa, joka ei ottanut loppuakseen. Jännitin nallenkorvani täydelle hörölle ja kuulostelin mistä metsänväki niin uutterasti puhui. ”Oletteko jo kuulleet, että tänään Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Satayksi dalmatialaista, Toy Storyn väki, Alladin ja Peter Pan, tulevat kaupunkiin”? Into valtasi minut ja hypähdin riemusta ilmaan niin, että nallen tassuni löivät sutia. Olinkohan kuullut oikein? Sehän tarkoittaisi sitä, että tänään tapahtuisi jotakin uutta ja jännittävää. Siinä samassa iloinen tuuli kuiskutti korvaani: ”Teddy, seuraa minua niin vien sinut tapaamaan Lumikkia ja seikkailemaan satuihin”.

Tuuli kuljetti minua kohti etelää ja tallustelin tuulen perässä riemukkain askelin. Taittaessamme matkaa tulin ajatelleeksi Peter Pania. Peter piti vihreistä vaatteista aivan niin kuin minäkin. Mielestäni se oli hauska juttu. Hauska juttu oli mielestäni myös se, että äitinalle oli laittanut reppuuni koko joukon herkullisia eväitä. Niitä voisin syödä aina nälän yllättäessä. Ennen kuin nälkä kuitenkaan kerkesi yllättämään meidät, olimme jo kaupungissa. Saavuimme valtavan ison ja jykevän rakennuksen eteen. Tuuli kertoi minulle, että rakennuksen nimi oli Jäähalli. Tervehdin rakennusta iloisesti sanomalla sille: ”Hyvää päivää”. Jäähalli tervehti iloisesti takaisin ja sanoi: ”Olet varmaankin tullut seikkailemaan saduissa. Tervetuloa!”.Sitten Jäähalli avasi minulle ovensa ja tepastelin jännittyneenä sisälle. Katselin ympärilleni ja näin kaikkialla paljon iloisia ihmisiä istumassa tuoleilla. Arvelin, että hekin olivat tulleet seikkailemaan saduissa, ja istahdin heidän viereensä. Ihmiset tervehtivät minua iloisesti vilkutellen ja minä huiskuttelin heille innostuneesti takaisin. Onpas täällä sitten mukava tunnelma ajattelin, ja hieroin pörröisiä korvantauksiani mielissäni. Päätin kysyä vierustoveriltani oliko hän jo mahdollisesti tavannut Lumikin ja Peter Panin.
Vierustoverini kertoi minulle, että Lumikki saapuisi tänne hetkenä minä hyvänsä.

Tunsin kuinka jännitys nousi nousemistaan. Jäin odottamaan mitä tapahtuisi ja nuuhkin kuononpäälläni ilmaa. Hetken päästä Jäähallin valot sammuivat ja näin edessäni 101 dalmatialaista, joita ilkeä Cruella de Vill jahtasi. Iloiset täplikkäät koiranpennut tanssahtelivat leikkisästi ympäriinsä musiikin tahtiin ja saivat minut hymyilemään. Huiskuttelin heille takaisin tassuillani ja kuononpääni värisi innosta. Voi miten suloisia, ajattelin. Pian paikalle tanssahti myös kaunis mustahiuksinen Lumikki sädehtivässä asussaan. Lumikki oli karannut ilkeältä äitipuoleltaan ja pelastautunut metsään hauskojen kääpiöiden (Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä ja Vilkas) luokse. Mukavia ja auttavaisia nuo kääpiöt, tuumailin itsekseni, ja vilkuttelin innokkaasti myös heille. Lopulta Lumikin pelasti ilkeältä äitipuolelta komea prinssi. Eläydyin vahvasti mukaan seikkailuun koko nallemaisuudellani. Dalmatialaiset veivät minut mukanaan Toystoryn maailmaan ja pääsin myös tervehtimään Alladinia sekä Lampun henkeä. Seikkailin vielä illanmittaan Peter Panin ja Helinä- keijun kanssa Mikä-Mikä-Maassa ja näin siellä hurjan Kapteeni Koukun. Voi miten hauskaa!
Sain päivän aikana paljon uusia ystäviä ja koin todellista seikkailun hurmaa. Mikäpä siinä oli nallen olla, kun sai viettää aikaa Jäähallin iloisissa saduissa mukana. Tänne kannattaisi tulla myös seuraavana vuonna, tuumailin, ja lähdin sitten tallustelemaan takaisin kohti Tahkovuoren kotimökkiä. Kotona olisi paljon tarinoitavaa isänallelle, äitinallelle sekä Tahkovuoren metsänväelle. Mahtaisikohan kukaan uskoa, kun kertoisin heille minkälaisia seikkailuja olin kokenut.

Comments are closed.