Iloiset syntymäpäiväni Tahkovuorella 7.4.2014

Etusivu » blogi » Iloiset syntymäpäiväni Tahkovuorella 7.4.2014

kakku2

Aamulla heräsin kauniiseen auringonpaisteeseen, joka lämmitti kuonoani. Keveä valo väreili nallemökkimme ikkunasta sisään ja leijaili sitten tanssahtelemaan kepeästi ympäri huonetta. Pian auringonvalon tanssi oli saavuttanut koko mökin ja joka paikkaa rytmitti valon ja varjon iloinen vuoropuhelu. Tunsin välittömästi, että tästä päivästä tulisi mitä mainioin! Tassujani kihelmöi ja kutkutti, vatsanpohjaani ravisutti ja kuononpääni hajuaisti oli erityisen herkkä. Minua alkoi hymyilyttää ja leveä kaari piirtyi kuoni alle, kuin taiteilijan siveltimestä. Herääminen tuntui mukavalta, sillä kaikessa tuoksui ja kuului kevään tulo. Kevät taas tarkoittaa nallen kannalta runsainmitoin uusia seikkailuja pitkien talviunien jälkeen.

Ensimmäiseen kevätseikkailuun astuisin jo tänään, sillä kevät merkitsi myös yhtä uutta asiaa: ensimmäisiä oikeita syntymäpäiviäni Tahkovuoren juurella. Syntymäpäivieni ajattelu sai minut erityisen iloiseksi, koska tapaisin pian koko joukon mukavia ystäviäni, ja viettäisimme yhdessä ikimuistoisen päivän. Venyttelin hitaasti pörröisiä tassujani kohti kattoa ja riemu valtasi mieleni. Yht´äkkinen innostus täytti pyöreän nallenvatsani suloisilla perhosilla ja ampaisin ylös vuoteeltani päätyen uskolliselle vaatekaapilleni. Innoissani kaivelin vaatekomeroani ja mittailin pöksyjä ja puseroita katseellani. Mitähän laittaisin ylleni juhliini? Loppujen lopuksi valinta oli helppo, sillä nallella on omat mieltymyksensä. Metsänvihreän, lämpimän puseron sekä vaaleansinisten housujen turvallinen parivaljakko tuntui miellyttävimmältä päällä, joten sukelsin niihin. Syntymäpäivieni kunniaksi kietaisin kaulaani myös musta-valkoraidallisen rusetin, koska mielestäni se näytti sangen juhlavalta.
Tallustelin innosta puhkuen mökkimme kotoisaan keittiöön, josta leijaili kinuskihunajan makoisa tuoksu. Äitinalle hääräsi keittiössä iloisesti touhuten.

– Paljon onnea Teddy! , toivotti äitinalle lempeästi, kun huomasi minun saapuvan nuuskimaan aamiaispöydän antimia.
– Sinulla on kaunis rusetti kaulassasi, jatkoi hän vielä.
– Kiitos, vastasin mielissäni.

Jostain pöydän ja suuren sanomalehden takaa kuului myös Isänallen möreä ääni:
– Onnea Teddy!
Sitten isänalle jatkoi jälleen rauhaisaa lehdenlukuaan uppoutuen samalla syvälle ajatuksiinsa. Isänallen vähäsanaisuus huvitti minua hieman, mutta sellainen Isänalle tapasi olla: Vähäpuheinen, mutta hyväsydäminen ja aina innoissaan uusista seikkailuista.

Aamiaisen jälkeen aloitimme koko joukolla syntymäpäivieni järjestelyt kauniissa huvilassa Tahkovuoren juurella. Hyörinää ja pyörinää, touhua ja vilinää riitti koko päiväksi. Innoissani ripustelin kattoon ilmapalloja, jotka loistivat komeissa väreissä. Oranssit, siniset ja vihreät ilmapallot löysivät paikkansa huvilan katosta, ja loivat sieltä juhlantuntua tiloihin. Salaa mielessäni toivoin kovasti myös vieraiden pitävän niistä. Isänalle innostui ripustamaan serpentiineja ikkunoihin ja äitinalle hääräsi kahvikuppien ja tarjoilujen parissa. Ystäväni olivat leiponeet juhliini ihanan makoisia kakkuja, tuoreita karjalanpiirakoita sekä toimittaneet paikalle ikiomaa kinuskihunajaani. Olin mielissäni ja innoissani saadessani tarjota niitä myös vierailleni. Yhteisvoimin kaikki saatiin juhlakuntoon nopeasti ja aloimme odottaa vieraiden saapumista paikalle. Jännittyneenä odotin juhlaväkeä ulko-ovella ja jo pian paikalle saapuikin koko joukko iloista väkeä.

Onnentoivotukset raikuivat ja valokuvia otettiin tusina jos toinenkin. Maistelimme yhdessä makoisaa kakkua, jonka sain itse leikata. Voi sitä riemua! Juhlaväki tuntui viihtyvän paikalla ja iloinen puheesorina täytti kauniin huvilan. Tunnelma oli nallemaiseen tapaan rennon hunajainen ja makoisa. Syntymäpäivät olivat sitten kertakaikkisen hauska juttu!teddy3

Comments are closed.